TRENDRAPPORT 2019 MED GÖRAN ADLÉN

En intensiv utbildnings- och föreläsningsdag på
Högberga Gård

Aldrig har framtiden varit så svår att förutspå som nu. Massor av ny spännande och häftig teknik som är på väg in och som kommer att förändra och påverka varje företag, organisation eller individs liv.

Ännu mer kring ”AI”, dvs. artificiell intelligens, robotisering, digitalisering i alla former, men vi ser också en våg av analogisering, en ”algoritm-skräck” på sociala medier, förändrad syn på arbetet och en psykisk ohälsa som fortsätter att breda ut sig över världen.

Vi ser stora förändringar inom många områden som exempelvis ”retail”, som kommer att innebära en revolution i den branschen, vi ser superplattformar, inte minst från de stora kinesiska företagen som kommer att förändra alla spelregler och vi ser hur världens innovationer flyttas mer och mer från västvärlden.

I min nya trendrapport den 12 februari, kommer jag att hämta många nya tankar och idéer från Asien, Afrika och Sydamerika, men självfallet en hel del från USA och även från Europa.

Den här trendrapporten kommer att behandla många olika ämnen som direkt berör hur man leder små och stora företag eller organisationer, anpassade till nutiden och in i framtiden, om hur den nya arbetsmarknaden kommer att se ut och hur man ska attrahera framtidens arbetskraft allteftersom förutsättningarna förändras.

Jag kommer också att ge tips på hur man måste arbeta med sin marknadsföring framöver för att lyckas. Men det kommer också att handla om individen, om hur vi börjar se framsteg i vår jakt på att leva ett långt ”ungt” lyckligt liv och hur vi börjar fokusera på hållbarhet på individnivå samt hur mer och mer forskning ifrågasätter de senaste femton årens lyckoindustri.

Vi tar också tempen på den evolution som pågår just nu inom sociala medier, och pratar om hur man långsiktigt ska lyckas med sina strategier där, i den ständigt uppkopplade, men samtidigt alltmer nedkopplade världen. Det kommer att vara en realistisk optimism i den här trendrapporten, där man också måste våga säga orden:

- Det går inte! Litet då och då iallafall, om man ska nå framgång. Jag vågar säga att du kommer att få höra många rätt omskakande nya ”sanningar” och du får höra mig säga:

- VÅGA ÄLSKA FRAMTIDEN! VAR INTE RÄDD!

För det finns ingen anledning till oro, du behöver inte drabbas av någon digital panik, robotarna kommer inte att invadera din arbetsplats och ta över alla jobb, men, det kommer att ske stora förändringar. Ja, många stora förändringar, men också med detta en massa möjligheter som är bra att känna till.

Jag kommer att förmedla mina omvärldsspaningar och analyser, och min syn på framtiden, men jag redovisar även vad de andra stora framtidsspanarna i världen ser, under en intensiv utbildnings- och föreläsningsdag på Högberga Gård ute på Lidingö i Stockholm.

En dag där du och dina kollegor, din ledningsgrupp och dina anställda kan uppdatera er på viktiga nyheter som händer i omvärlden och som kan komma att påverka just ert företag, tillsammans med mig och många spännande personer och deltagare från olika branscher. Några deltagare är återkommande varje år, och en del deltar i trendrapporten för första gången. Alla är lika välkomna!

Lokalen är inte så stor, dvs. platserna är begränsade, så vänta inte för länge med bokningen om du inte vill missa denna dag av intensiv, intressant och underhållande kunskaps- och kompetensutveckling där du uppdateras på omvärlden för att kunna agera på ett klokt och bra sätt i just din verksamhet.

Den 12 februari, 2019, klockan 09.30 - 21.00 håller vi till ute på Högberga gård, Lidingö i Stockholm, 6 km från Lidingöbron. Dit tar du dig enkelt med bil, eller med SL. Kom i god tid för incheckning så bjuder Högberga Gård på frukost eller en kopp kaffe om du redan hunnit äta på morgonen. Under hela dagen serveras du fantastisk mat, komponerad av den prisbelönte köksmästaren och gastronomiske ledaren Tommy Eriksson.

Du kommer att få energipåfyllning kring 10.30 och vi äter lunch 12.30. Eftermiddagsfika med något gott blir vid 15.30 och sedan börjar middagen kl 18.30. Kl 21.00 räknar vi med att vara klara.

MISSA INTE MIDDAGEN! Det kommer att bli en mycket spännande meny, där både mat och dryck är kopplade till dagens tema, ”helvete eller eufori”! För de som vill stanna kvar ännu senare på kvällen, efter middagen, så löser vi världsproblemen :) och har givande eftersnack i Kina-rummet.

Jag vågar säga att alla som är intresserade av framtiden kommer att få en spännande dag oavsett vad du arbetar med.

Hjärtligt välkommen till en dag där jag ska göra allt för att du ska få massor av idéer, tankar och en massa inspiration till nya möjligheter!

Göran Adlén

 
 
Goran_Adlen_2017-5939.jpg
Goran_Adlen_2017-5939.jpg