trendrapporten.com
FRAMTIDSMANIFESTET2020-nyttsidhuvud-turne.png
background-black.png
 
 

TRENDRAPPORT MED GÖRAN ADLÉN

FRAMTIDSMANIFESTET 2020 - kommer på turné inom kort!

Aldrig har framtiden varit så svår att förutspå som nu. Massor av ny spännande och häftig teknik som är på väg in och som kommer att förändra och påverka varje företag, organisation eller individs liv. Ännu mer kring ”AI”, dvs. artificiell intelligens, nya lösningar på hur man skapar företag och organisationer med ett genuint hållbarhetstänk, fortsatt robotisering, digitalisering i alla former, men vi ser också en våg av analogisering, en ”algoritm-skräck” på sociala medier, återbrukskonsumtionsexplosion, förändrad syn på arbetet och en psykisk ohälsa som fortsätter att breda ut sig över världen.

Vi ser stora förändringar inom många områden som exempelvis ”retail”, som kommer att innebära en revolution i den branschen, vi ser superplattformar, inte minst från de stora kinesiska företagen som kommer att förändra alla spelregler och vi ser hur världens innovationer flyttas mer och mer från västvärlden.

I min senaste stora trendrapport, den 12 februari, hämtade jag många nya tankar och idéer från Asien, Afrika och Sydamerika, men självfallet en hel del från USA och även från Europa.

Den här trendrapporten behandlar många olika ämnen som direkt berör hur man leder små och stora företag eller organisationer, anpassade till nutiden och in i framtiden, om hur den nya arbetsmarknaden kommer att se ut och hur man ska attrahera framtidens arbetskraft allteftersom förutsättningarna förändras.

Jag ger tips på hur man måste arbeta med sin marknadsföring framöver för att lyckas. Men det handlar också om individen, om hur vi börjar se framsteg i vår jakt på att leva ett långt ”ungt” lyckligt liv och hur vi börjar fokusera på hållbarhet på individnivå samt hur mer och mer forskning ifrågasätter de senaste femton årens lyckoindustri.

Jag tog också tempen på den evolution som pågår just nu inom sociala medier, och pratade om hur man långsiktigt ska lyckas med sina strategier där, i den ständigt uppkopplade, men samtidigt alltmer nedkopplade världen. Det är en realistisk optimism i den här trendrapporten, där man också måste våga säga orden: - Det går inte! Litet då och då iallafall, om man ska nå framgång. Jag vågar säga att man får höra många rätt omskakande nya ”sanningar” och men man får också höra mig säga:

VÅGA ÄLSKA FRAMTIDEN.
VAR INTE RÄDD.

För det finns ingen anledning till oro, du behöver inte drabbas av någon digital panik, robotarna kommer inte att invadera din arbetsplats och ta över alla jobb, men, det kommer att ske stora förändringar. Ja, många stora förändringar, men också med detta en massa möjligheter som är bra att känna till.

Jag förmedlar mina omvärldsspaningar och analyser, och min syn på framtiden, men jag redovisar även vad de andra stora framtidsspanarna i världen ser, detta fortsätter alldeles snart på en miniturné i Sverige, i en komprimerad version från min intensiva utbildnings- och föreläsningsdag den 12 februari som hölls ute på Högberga Gård på Lidingö i Stockholm. Så håll ögonen öppna för Trendrapport 2020 PÅ TURNÉ!

Det blir en fullspäckad föreläsning där du och dina kollegor, din ledningsgrupp och dina anställda kan uppdatera er på viktiga nyheter som händer i omvärlden och som kan komma att påverka just ert företag, tillsammans med mig.

Missa inte denna intensiva, intressanta och underhållande kunskaps- och kompetensutveckling där du uppdateras på omvärlden för att kunna agera på ett klokt och bra sätt i just din verksamhet.

Jag meddelar turnéplanen så fort den är spikad. Kan du inte bärga dig till dess, eller har din verksamhet på andra platser än de jag besöker, kan du självklart kontakta mig och boka up den till ditt företag eller det event ni planerar. Hjärtligt välkomna till en föreläsning där jag ska göra allt för att ni ska få massor av idéer, tankar och en massa inspiration till nya möjligheter!


GÖRAN ADLÉN

 
 

OM GÖRAN ADLÉNS TREND-
RAPPORTER

Göran Adlén har levererat sina trendrapporter i sexton år nu, en mycket uppskattad heldagsutbildning med honom som föreläsare där han har analyserat de senaste trenderna när det gäller marknadsföring, varumärken och sociala media, kundservice, ledarskap, hälsa, hållbarhet, personlig utveckling, ledarskap och tankar om den framtida arbetsplatsen och de stora samhällsförändringar som sker och påverkar allt detta. Han ger oss en kunskapsuppdatering genom en samlad överblick från de stora kontinenterna över vad som är hett just nu och som kommer att påverka oss i de flesta branscher i Skandinavien de närmaste åren.

Man får lyssna på Göran Adléns tankar och reflektioner om framtiden och han ger sin analys och syn på vad som kommer att hända framåt och hur företag, organisationer och individer kan förhålla sig till dessa förändringar. Han ger också en massa verktyg och bra råd till hur man själv kan hålla sig påläst om de förändrade trender och förutsättningar som påverkar oss och är viktiga att känna till. Och så får du en summering av vad andra trendspanare och omvärldsanalytiker ser för framtid. Efter den stora premiären på trendrapportsdagen får du som deltagit där också hans samlade presentation.


 
adlen1.png
Goran_Adlen_2017-5939.jpg
 
 

TRENDRAPPORT 2019 MED GÖRAN ADLÉN

SAGT om
Trendrapporten

“Trendspanare med parallell talang att pricka in eviga mänskliga sanningar växer inte på trän. Göran Adlén är en sådan. År efter år lyckas han överträffa sig själv och fascinera auditoriet med sina träffsäkra, roande, oroande och matnyttiga iakttagelser”

Annika Dopping, Kommunikationsstrateg och TV-journalist

"Ifrågasättande, utmanande och inspirerande. Göran fångar och förklarar trenderna som står för dörren med passion, kärlek, humor och ett brinnande engagemang."

Per Hållander,  Country Manager Santa Maria

"Grymt bra trendspaning med Göran Adlén i högform. Han slutar aldrig att förvåna, Vilken dag, en tia på den."

Lennart Paulsson, Ordförande i Svenska Eventakademien

"Träffsäkert och glädjefullt. Känslan som i efterhand infinner sig nästan dagligen i diskussioner och nyheter är: -Jaja, det där visste jag ju redan, och en trygghet i att ” ha koll redan innan” smyger sig in i mitt eget visionsarbete. Tack för en fantastisk dag!

Frans Käll, VD Skrothandlarn Götene AB

"Att få bli matad med Görans gedigna efterforskningar som han elegant förpackar i en lättsmält meny gör att timmarna och dagen flyger fram. Det var en dag full av inspiration och delaktighet i lagom blandning. Att dessutom krydda alltihopa med överraskande underhållning gör att jag redan ser fram emot nästa år. Du får med dig en trenddos som räcker flera månader framåt och en positiv känsla om att framtiden är ljus.”

Adam Svensson, Gong Academy Sweden AB

"Tusen tack för en mycket givande dag på Högberga Gård den 12 februari - Trendrapporten ”Framtidsmanifestet”. Wow vilken upplevelse för själ och intellekt.

Merlina Poljak-Käll, MM Fokus.

“Jag gick därifrån alldeles varm av glädje, spänning och inspiration!”

Charlotte Lauterbach, Programledare Moderator Speaker Design

 

VEM ÄR GÖRAN ADLÉN

Göran Adlén är sedan tjugo år tillbaka en av Sveriges mest prisbelönta föreläsare och trendspanare. Sedan år 2002 har han årligen släppt en trendrapport och omvärldsspaning som fått mycket uppmärksamhet. Första gången Göran blev nominerad till Årets talare var 2003 och sedan dess har han varit nominerad många gånger till fina talarpriser, han blev också utsedd till Årets lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM 1995 och hans allra första bok; ”Framtiden är inte vad den brukade vara”, blev år 2005 utsedd till Årets Ledarskapsbok. Han har fått tre hedersomnämnande i Stora Talarpriset, samt erhöll det fina NARRENPRISET år 2014 med följande motivering:

“Med suveränt grepp om ord, bild och associationer botaniserar 2014 års Narrenpristagare lustfyllt i de trender och mekanismer, som styr och omskapar vår tid och ger en bild av hur framtiden kan komma att se ut. Är en av Sveriges absolut populäraste och mest efterfrågade föreläsare, alltid påläst och passionerad, förnyar sig hela tiden och blandar humor, allvar och kunskap.”


Precis innan Narrenpriset blev Göran samma år också utsedd till Årets Föreläsare. Allt detta som bekräftelse på att han gjort ett riktigt bra jobb. Göran älskar nämligen att göra bra jobb och det oavsett om han är föreläsare, moderator eller arbetar som konsult i något varumärkesarbete eller i något förändringsprojekt. Mer om Göran hittar du på www.adlen.nu


 
adlen2.png

TRENDRAPPORT 2019 MED GÖRAN ADLÉN

BOKA HÄR

Sorry, årets stora trendrapport går inte längre att boka, den hölls 12 februari 2019, kl. 09.30-21.30
på Högberga Gård, Lidingö.

Men snart presenterar vi miniturnén för den komprimerade versionen, det meddelar vi här och talar om hur du då bokar den. Välkommen åter!

Har du några frågor om trendrapporten, hör av dig med ett mail till trendrapporten@adlen.nu eller ring Göran direkt, om du t. ex. vill veta mer om hur han kan hålla trendrapporten ute på ert företag, på tfn 0708-560293.